Adventtikalenteri Sulvan kylässä

Stundarsin ulkoilmamuseo, kauppa ja kahvila Cirkas, Sulvan seurakunta, Sulvan ala-aste, kirjasto sekä Punainen Risti toteuttavat tänä vuonna yhdessä Sulvan kylään Adventtikalenterin. Siinä osallistujien alueilta, lähinnä rakennuksista, löytyy 24 ”kalenteriluukkua”. Stundarsin museoalueella on 10 luukkua samoin kuin seurakunnan alueella. Sulvan koululla on kolme luukkua ja kirjastolla yksi. Cirkaksen ja Punaisen Ristin luukut löytyvät museoalueelta.
Luukut avautuvat yksi kerrallaan välillä 1.12.-24.12.2020. Useimmat luukuista sijaitsevat rakennusten ikkunoissa, joihin syttyy valot luukun avautuessa. Kalenterin luukkuja voi käydä vapaasti katsomassa milloin vain. Kaikki kohteet sijaitsevat niin, että niitä voi katsoa ulkona eli sisätiloihin ei tarvitse mennä.
Adventtikalenteria varten Sulvan keskusta-alueesta on tehty kartta, johon on merkitty eri alueet ja missä luukut sijaitsevat. Tarkoituksena on, että kävijät saavat hieman etsiä luukkuja, eli niiden tarkkaa sijaintipaikkaa ei ole merkitty kartalle.

Adventtikalenterin kartta löytyy täältä

Lisää samasta aiheesta